Over Brouwerij St Idesbald

Wist je dat de Duinenabdij in de 16de eeuw een ‘Brouwerie’ had? Pieter Pourbus schilderde het brouwerijgebouw op zijn grondplan van de Duinenabdij. Lang geleden dus, maar tot op vandaag houden we de herinnering aan dat bier levend. Vandaag maakt brouwerij Huyghe het abdijbier St. Idesbald, dat nog steeds aan populariteit wint. De Koksijdenaars zijn er fier op!

Ontdek deze Huisbrouwerij Sint-Idesbald, gelegen op de site van abdijhoeve Ten Bogaerde in Koksijde. De oude varkenstallen werden omgetoverd tot een moderne huisbrouwerij met een ruim terras en binnen zaal.

De brouwerij-installatie heeft een capaciteit van 1.000 lite. Het proces van één brouwsel duurt ongeveer acht uur. Verken tijdens jouw degustatie deze brouwwereld, de volledige installaties zijn achter glas te bezichtigen en onze bieren worden vanuit de tank aangeboden aan de bar.

Op het domein Ten Bogaerde wordt dit jaar nog 2,5 hectare zomergerst verbouwd dat gebruikt zal worden in de brouwerij. Van lokaal gesproken. Maak van jouw bezoek aan deze kuststad een unieke beleving.

Openingsuren: van woensdag tot en met zaterdag, van 12u tot 18u30.
Op vrijdag en zaterdag tot 20u.

terrass brouwerij sint-idesbald
Brouwerij Sint-Idesbald belgian beer
Brouwerij Sint-Idesbald

Brouwerij Huyghe NV

Geraardsbergsesteenweg 14B
9090 Melle
info@brouwerijhuyghe.be
www.brouwerijsintidesbald.be

Ondernemingsnummer: BTW BE0427.402.982