Over ons

Wenbrew Beer Company (De Haan – Wenduine), Brouwerij Jus De Mer (Middelkerke) en Brouwerij Sint-Idesbald (Koksijde) hebben een deal gesloten en zetten samen hun schouders onder Kustbieren.be.
Brouwerij Betsy (Bredene) heeft beslist om geen deel meer uit te maken van Kustbieren.be. Zaakvoerder Jürgen Tavernier wil zich vooral toeleggen op de verkoop van de eigen Betsybieren en de uitbating van zijn microbrouwerij/horecazaak in de Duinenstraat te Bredene. We bedanken Jürgen voor zijn inzet voor Kustbieren.be en wensen hem nog veel succes toe met zijn toekomstige activiteiten.

We zijn bijzonder blij om de heerlijke abdijbieren van St Idesbald bij Kustbieren.be te verwelkomen.

Nicolas Honorez, CEO Wenbrew Beer Company:
“In juli 2020 zijn we effectief van start gegaan met Kustbieren.be en de lancering van onze Kustbierenbox. De Kustbierenbox was meteen een groot succes in de verkoop. Het eerste doel van Kustbieren.be is om onze Belgische Kust extra te promoten. Het merendeel van de Kustbierenboxen worden aan zee gekocht en cadeau gedaan aan familie en vrienden in het binnenland. Zo stijgt de naambekendheid van onze Kustbieren in het binnenland en wordt de Kust mee in de kijker geplaatst. Alle 5000 Kustbierenboxen van de eerste editie zijn ondertussen verkocht. Met St Idesbald (Brouwerij Huyghe uit Melle) als nieuwe partner hebben we er meteen een kanjer van formaat bij. ”

Alexander Verlinde, zaakvoerder Jus De Mer:
“We zijn blij dat kustbieren 2.0 een nieuwe bekende speler aan boord heeft.
Onze sterkte is enerzijds dat al onze bieren gelinkt zijn aan onze geliefde kust en badplaats en in een nieuwe mooie box verpakt zitten, maar vooral denk ik dat we een van de weinigen zijn die een box kunnen aanbieden waarin bieren van verschillende brouwerijen samen zitten. Dit maakt het interessant voor onze klanten om een evenwichtige box aan te bieden met verschillende bieren.
We bewijzen hiermee ook dat brouwerijen onderling wel kunnen samenwerken, en niet enkel elkaars concurrenten zijn. 1+1=3 voor iedereen.”

Benedikt Debeuckelaere, Global Sales Manager Brouwerij Huyghe:
“We zijn bij Brouwerij Huyghe heel blij met de deelname van onze Sint-Idesbaldbieren aan het initiatief Kustbieren.be. Er is al heel wat werk verricht met betrekking tot de verdeling en verkoop van de Kustbierenboxen. Ik denk ook dat we moeten kijken naar bedrijven, gemeentebesturen,… om samen te werken. De organisatie van een Kustbierenevent kan zeker goed zijn voor de naambekendheid. Ook voor de horeca moeten we iets rond Kustbieren.be kunnen doen, de focus op ‘het lokale’ doet wondereren.”

De nieuwe editie van de Kustbierenbox is sinds 8 februari 2022 beschikbaar in onze verkooppunten.

We zijn ook aan de voorbereidingen gestart om een Kustbierenfestival op poten te zetten.
Volg onze Facebookpagina– en Instagram voor alle updates hierover.

Van links naar rechts: Nicolas, Alexander en Benedikt

Ithaka vzw

Onze Kustbierenboxen worden zorgvuldig gevuld door Ithaka vzw uit Oostende. Ithaka is een coachingcentrum voor mensen met een beperking. We zijn heel blij met deze samenwerking. Naast de commerciële insteek van Kustbieren.be is het ook van belang om het sociale aspect te benadrukken.
Elke box die wordt verkocht draagt bij aan de financiële ondersteuning van Ithaka. Daar zijn we echt heel enthousiast over! (Klik op het logo om de website van Ithaka te bezoeken).

Westtoer

Kustbieren.be erkend is door Westtoer (het autonoom provinciebedrijf voor toerisme en recreatie voor West-Vlaanderen).
Voor ons dan zeker belangrijk is onze Kustregio. Daar voelen we ons als een vis in het water, er is altijd wel iets te beleven aan zee! (Klik op het logo van de Kust om de website te bezoeken)

Ontdek het verhaal achter de initiatiefnemers

Klik op het logo om het verhaal te ontdekken.

Brouwerij Sint-Idesbald