Over Brouwerij Jus de Mer

Jus de Mer, proudly brewed and bottled in Middelkerke.
Centraal gelegen aan de Belgische kust, op een hopscheut van het strand worden de bieren van Jus de Mer ambachtelijk gebrouwen door Alexander Verlinde en Bart Mortier.

Op de site van de voormalige brouwerij/bottelarij Lion d’Or in de Westendelaan werd er een volledige nieuwe bouwinstallatie opgericht. De geschiedenis van de brouwerij Lion d’Or gaat terug tot het jaar 1826, waar tot WO I bieren werden gebrouwen. Het oorspronkelijke gebouw werd volledig gerestaureerd en doet nu dienst als proeflokaal en feestzaal die kan gehuurd worden voor allerlei feesten en seminaries. De nieuwe brouwinstallatie werd opgericht in een nieuw gebouw die ertegen werd opgericht. Zo gaan traditie en innovatie hand in hand.

Jus de Mer blond en Jus de Mer Dubbel 8 zijn de 2 paradepaardjes van de brouwerij.
De Jus de mer blond is een verfrissend terrasbier die bij alle leeftijden in de smaak valt, zowel bij mannen als bij vrouwen. Zijn dorstlessend karakter met fruitige en licht bitterde toetsen valt perfect te combineren met de streekproducten van onze kust. Een ideaal aperitief.

Jus de Mer “Dubbel 8” is een donker degustatiebier die met zijn zijdezachte smaak en met zijnkruidige toetsen perfect te combineren valt met tal van hoeveproducten, maar ook gewoon als digestief na een avondwandeling. Gezondheid.

Jus de Mer BVBA

Westendelaan 142
8430 Middelkerke
info@jusdemer.be
www.jusdemer.be

Ondernemingsnummer: BTW BE0642.619.555